perjantai 10. helmikuuta 2017

Vaniljaiset minikakut

saivat inspiraationsa uusista minikakkuvuoista.




Olen nähnyt siellä täällä kuvia pienen pienistä minikakkusista jotka ovat kertakaikkisesti syötävän söpöjä. Niinpä sellaiset vuoat piti saada ja testatakin toki heti.

Omat vuokani ovat silikonia ja paketissa on 12 kpl:tta vuokia. Yksi paketti maksoi Lidl:ssä "huimat" 2,99€ joten ei ole todellakaan hinnalla pilattu! Miksi ihmeessä en ostanut kaksi pakettia....  Noh, näillä mennään ja haetaan sitten lisää jos siltä tuntuu, ja jos niitä vielä sitten on (aika tyhjät oli laarit Raision Lidl:ssä). Vuokia löydät myös leivonta-alan erikoistarvikeliikkeistä minikakkupeltinä, esim Annin Uunissa. Pellissä on kolot 24 minikakulle. Olen kuullut sellaistakin että silikonisia minikakkuvuokia löytyisi myös kuuden kolon muotissa mutta itse en ole näihin "törmännyt".

Nyt, pidemmittä puheitta, mars leipomaan!!!




Vaniljakakkuset
(12 kpl minikakkuja ja 5 kpl minimuffineita)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl rypsiöljyä


 Sekoita keskenään kuivat ainekset. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina minikakkuvuokiin.


Paista uunissa 175 asteessa, noin 15 minuuttia, tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. 

HUOM! Minikakkuversiot kypsyivät 15 minuutissa mutta muffinien piti jatkaa kypsymistä vielä 5 minuuttia. 

Siirrä minikakut ja muffinit jäähtymään. 

Voit kuorruttaa kakkuset tai yhtä hyvin jättää kuorruttamatta. Minä kuorrutin kakut mansikanmakuisella tomusokerilla johon lisäsin muutamia tippoja vettä. En laskenut sen enempää määriä vaan kaadoin 2 dl:n mukiin n. 1 dl mansikkatomusokeria ja lisäsin vettä tipoittain niin että lopussa seoksesta tuli jämäkkä. 

Lisäsin kakkusen sisälle vielä vadelmia, ai että oli hyvää! Näitä tehdään lisää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti