maanantai 16. marraskuuta 2015

ARMEIJA

aiheinen kakku istui tänä vuonna kuin nenä päähän mieheni pojan syntymäpäiville.Kakun tein lyhyellä varoitusajalla joten suunnittelulle, ja toteutukselle, ei jäänyt juurikaan aikaa. Vuorokaudessa kun ei välttämättä tehdä kovinkaan ihmeellisiä koristeita, etenkään kun kaapistani ei löytynyt kukka- ja muotoilumassaa kuin pieni nokare. Onneksi oli käytettävissä edes tuo määrä sillä niistä sain tehtyä numerot kakun päälle. Toki tavallisestakin sokerimassasta pystyy tekemään lyhyelläkin varoitusajalla esim. alla olevan kuvan mukaiset nrot kunhan sekoittaa massaan CMC jauhetta.

Itse käytän kukka- ja muotoilumassaa aika vähän sillä olen sitä mieltä että syötävien koristeiden tulisi olla mukavia tuntumia suussa. Kyseinen massa (kukka- ja muotoilumassa) kovettuu todella kovaksi, eikä näin ollen sovellu kakun kuorruttamiseen lainkaan. Kotikeittiöissäni en mielelläni käytä kukka- ja muotoilumassaa lasten kakuissa sillä haluan olla kutakuinkin varma siitä että pienet, ja isommat, lapset eivät vahingossakaan laita suuhunsa koristetta joka on tehty em. massasta.

Toki kukka- ja muotoilumassassa on hyviäkin puolia. Kuivumisen nopeus on tämän massan ehdoton valttikortti! Sillä saa tehtyä aivan upeita kukkia, tavallisia ja langoitettuja versioita. Suosittelen kokeilemaan.

Kakun täytteeksi valikoitui herkullinen mustikka- ja vaniljamousse. Kuorrutuksena suklaakerma.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti