lauantai 7. marraskuuta 2015

Frozen, Elsa

taikoi tiensä vähemmän lumisia teitä pitkin Helmi tytön synttäreille.

Toiveena Helmillä oli sinisen sävyinen frozen Elsa aiheinen kakku. Elsa kakkukuva löytyi Ullanunelman valikoimasta. Kuvan ympärille leijaili kimaltelevia lumihiutaleita eri koossa. Kaverikseen hiutaleet saivat lisää kimallusta, meren sinisestä sekä valkoisista petunioista joissa oli aavistus vaniljaa.

Kakkupohja on gluteeniton, leivottu Sunnuntai gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteet kermoineen ovat valikoituneet niin että ne eivät sisällä lainkaan laktoosia. Harmikseni Elsa kakkukuva sisältää täysmaitoa, ja maitojauhetta, joten kakkukuva ei ole laktoositon. Tämä Elsa kakkukuva oli kuitenkin syntymäpäiväsankarin toive joten ratkaisin ongelman niin että kaulitsin kuvan alle ohuen kerroksen vaahtokarkkimassaa. Näin kakkukuva ei ollut kosketuksissa itse kakkuun ja olisi siirrettävissä syrjään leikatun siivun päältä.

Tein kakun aikaisin aamulla joten siksikin tuo vaahtokarkin valinta kuvan alle oli mielestäni järkevää. Näin pelattiin varman päälle ja estettiin kakkukuvaa "kuplimasta". Toki kakkukuvat kestää ohuen kermapinnoitteen päällä tunteja mutta tässä tapauksessa kakkukuva olisi joutunut olemaan useita tunteja kakun päällä odottamassa itse h-hetkeä. Halusinkin näin ollen taata että kakkukuva todella säilyisi täysin "virheettömänä".

Kakun täytteeksi valikoitui aina yhtä hurmaavan herkullinen vadelma- ja vaniljamousse.
Koristeet;
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Efektisävy, helmiäinen Pacific Blue
- Efektisävy, helmiäinen Pearl White
- Efektisävy, helmiäinen Vanilla Mist
- Funcakes, pehmeä sokerihelmi (sini-valkoinen)
- Wiltonin norsunluu/ihonsävyinen pastaväri
- Wiltonin sininen (sky blue) pastaväri
- Confetin lumihiutalemuotit
- kaksi osainen silikonimuotti, petunia
- Iso tylla, 6-teräinen kukka 14mm 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti