sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

KERMAKAKKU, vadelma- ja suklaatäytteellä

lähti Tenavat kakun kaveriksi kummityttöni syntymäpäiville.

Kakkupohjan tein perunajauhoin jotta oli varma että herkimmätkin keliaakikot voivat nauttia kahvinsa kanssa turvallisesti kakkua. Tenavat kakku oli leivottu sunnuntai gluteenittomalla jauhoseoksella jossa on ainesosana mm. vehnätärkkelys. Tämä jauhoseos ei siis välttämättä sovi kaikille keliaakikoille juurikin sen sisältämän vehnätärkkelyksen vuoksi. Hyvä vaihtoehto edellä mainitulle voi olla esim. Semperin Fin Mix gluteeniton jauhoseos joka ei sisällä vehnätärkkelystä. Nämä seikat on hyvä muistaa kun toivotaan gluteenitonta leivonnaista juhlapöytään. Aina pitää varmistaa se että millä jauhoilla kakkupohja voidaan toteuttaa. Itse pidän varmimpana vaihtoehtona puhtaasti perunajauhoja.

Kakku sai kuorrutteekseen herkullisen pehmeää suklaaganachea jonka ympärille kietoutui perinteiset kermakierteet, kermareunoineen. Näin se on. Yksi on ja pysyy, kermakakku. Klassikko, joka ei varmasti tule katoamaan kahvipöydistä. Kermakakulle on aina oma paikkansa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti