maanantai 20. maaliskuuta 2017

Mansikanmakuiset marengit

maistuvat koska ja milloinka vaan.
Serkkuni pojalla on pian syntymäpäivät ja sain tekstarilla toiveen Samppa kakkuun eli ryhmä haun tiimistä se "palomies" tyyppi.

Samppakakun innoittamana päätin valmistaa kakkuun etukäteen iloisen punaisia, oransseja ja keltaisia marenkeja. Tikkareina ja erilaisina kuvioina. Marenkeja voisin tehdä ihan koska vain ja ne ovat älyttömän herkullisia. Etenkin näillä makutomusokereilla saa aivan mielettömän hyviä makuja esiin. Marengit ovat makutomusokerien myötä nousseet aivan uudelle tasolle.

Makutomusokereita löydät Confetista joka on ottanut valikoimiinsa ihanat uutuusmaut Banana Split, Key Lime, Orange Zest, Pina Colada ja Velvet Vanilla. Eikö vain olekin houkuttelevia nimiä, herkullisine makuineen?! Lisäksi löydät kivijalkamyymälöiden hyllyiltä (ja tietenkin verkkokaupasta) jo niitä tutuksi tulleita makuja, esim. tämän Strawberry Milkshaken. Nyt makutomusokeri ostoksille ja vispilät vispaamaan oman lempimakusi mukaisia marenkeja!Mansikkamarengit
(n. 20 kpl, riippuen koosta)
4 valkuaista
n. 200 g strawberry milkshake makutomusokeria

Laita uuni lämpeämään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla valmiiksi. 

Erottele keltuaiset huolellisesti valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Värjää marenkivaahto halutessasi pastaväreillä varovaisesti sekoittaen. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa joten ne voi pursottaa lähekkäin. 

Laita marengit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Marenkivaahto valmis! Jämähti hyvin myös vispilään :)
Upeana hehkuvat marengit värjäsin Wiltonin keltaisella, oranssilla ja punaisella värillä. Muistathan että voit ostaa yksittäispakattujen purkkien sijaan myös Wiltonin pastavärisetin, johon kuuluu 8 perusväriä, ja säästät samalla kivan summan euroja.


Marenkien lomassa kävin lasten kanssa laskemassa mäkeä läheisellä pururadalla sillä virallinen pulkkamäki oli tämän talven osalta suljettu. Pururata tosin muuntautuu talvella hiihtäjien valtakunnaksi mutta koska hiihtäjätkin olivat jo hävinneet, ja ladut olivat sen verran kärsineet, niin uskalsimme käyttää hyväksi viimeisetkin lumenrippeet. Tai ne mitä enää oli jäljellä, eli jäätä ja loskaa sekä vähän jopa luntakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti