tiistai 7. maaliskuuta 2017

Mustikkarahka

maistuu koko perheelle ja on niin hyvää!Ensimmäisen kerran lapseni kysyivät että mikset ole leiponut meille mitään pitkään aikaan?

Tätä kysymystä olen kieltämättä odottanut salaa jollain omituisella tapaa. Mielessäni, ja tyytyväisenäkin, päättelin tästä parhaasta kysymyksestä ikinä että ehkä lapset sittenkin ovat niin tottuneita yleiskoneen hurinaan ja leivonnaisten tuoksuun että heistä on jollain lailla jo outoa elää arkea ilman pientä makeaa tasaisin välein. Ihanaa, en siis olekaan ainut tässä perheessä joka on saanut vieroitusoireita siitä että en ole kerinnyt leipomaan kotiin mitään viime viikkoina!

No, tämä pitkä tauko johtuu selkeästi siitä että norovirus piti meidät 1,5 viikkoa tiukasti otteessaan ja valvottuja tunteja tuli kiitettävästi. Siihen vielä päivätyö ja muutama sovittu koriste- ja kakkutyö niin ei vaan oikeasti enää tunnit riittäneet koti leipomiseen. Eivätkä kyllä silmätkään pysyneet auki, enempää kuin oli pakko. Lasten toivomus leivonnaisista käännettiin rahkan puoleen ja siitä nämä muruset innostuivat ehkä enemmän kuin leivonnaisista. Sopisinkin että heti kun kakut ja muut työt on saatu ulos ovesta niin teen mustikkarahkaa ja voi onnenpäivää, oli se rahka vaan niin hyvää ja älyttömän helppo valmistaa! Nam!!
Mustikkarahka
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
3 rkl sokeria (tai oman maun mukaan)
3 dl mustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka sekä sokeri. Lisää lopuksi mustikat ja vatkaa seos tasaiseksi. Laita rahka jääkaappiin hetkeksi ja herkuttele.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti