lauantai 23. huhtikuuta 2016

Mutakakku kinuskilla

riittää täyttämään makeannälän melkeinpä täydellisesti.






Mikä mahtava yhdistelmä suklaata ja kinuskia, täydellinen makujen liitto. Sormisuola sitoo nämä maut upeasti yhteen ja tuo samalla kaivatun lisän suolaista makean vastineeksi. Tämä kakku on toki aivan loistavaa ihan jo sellaisenaan, ilman mitään sen enempiä twistejä. Nauti kakku vaikka näin tai tarjoile kakun kaverina vaihtoehtoisesti kermavaahtoa taikka jäätelöä.

Olen kirjoittanut ohjeen ylös nähtävästi alkuvuodesta mutta vasta nyt kokeilin tätä ihanuutta. Ja kyllä, suosittelen kokeilemaan. Etenkin jos suklaa ja kinuski kohtaa oman makumaailmasi. Silloin et voi olla ihastumatta tähän versioon mutakakusta.





Mutakakku
(6 palaa)

taikina
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kuorrutus
200 g kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa 
(puolipurkkia)

Koristelu 
sormisuolaa



Ohje

Voitele halkaisijaltaan 16 cm kokoinen irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Vatkaa käsin kevyesti kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää voi seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Kaada taikina vuokaan. 

Paista 200 asteessa, noin 15 minuuttia.

Kakku saa olla kunnolla taikinainen joten älä paista kakkua liikaa! Anna kakun jäähtyä vuoassa. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Kaada päälle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Voit säilyttää kakkua myös yön yli jääkaapissa ja tarjoilla sen jääkaappikylmänä.










2 kommenttia:

  1. SLYsi tulevalta kierrokselta25. huhtikuuta 2016 klo 9.03

    Hei. Tulin tänne tutustumaan sinuun ja leivontamaailmaasi ja ah mitä ihanuuksia täällä onkaan :) Saas nähdä mitä salaisen leivontaystävän seuraava kierros tuo tullessaan... P.S. Noiden porkkanamuffunin ohje kiinnostaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, salainen ystäväni. Mielenkiinnolla odotan jo tätä uutta kierrosta ja sitä että mitä kaikkea se tuokaan tullessaan :) Porkkanamuffinien ohjetta tiedustelit joten olepa hyvä! Huomioksi vielä että porkkanamuffinit on tehty gluteenittomista jauhoista, mitoitettu 24 muffinille; 4 munaa, 3 dl sokeria, 4 dl gluteenitonta jauhoseosta, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl soodaa, 4 tl kanelia, 2 tl vaniljasokeria, 1,75 dl sulatettua voita ja 4 dl porkkanaraastetta. Toivottavasti muffinit maistuvat ja täällä jo jännityksellä odottelen toukokuun ensimmäistä pakettia :)

      Poista