maanantai 25. heinäkuuta 2016

KERMAKAKKU SYNTYMÄPÄIVILLE

on yksi suosituimmista kakuista sillä kermakakulle on aina oma paikkansa kahvipöydässä. Sen suosio on taattu.

Tämän pienen kermakakkusen leivoin anoppini syntymäpäiville, helteiseen heinäkuun iltaan.


Kermakakku on leivottu perunajauhopohjaisena jotta kakku on ominaisuuksiltaan gluteeniton. Täytteeksi valikoitui aina yhtä rakastettu kinuskipuolukka. Täytteen, ja koko kakun makumaailman, sitoo yhteen herkullinen kinuskikuorrute jonka ohjeen löydät tästä postauksesta.


Kakun koristeet on tehty sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksella (suhteessa 50:50). Koristeet kannattaa tehdä ajoissa valmiiksi jotta ne kerkeävät kuivumaan ja pitävät siten kauniin muotonsa. Etenkin kesä ja sen mukana tuleva lämmin ilma hidastaa sokerimassakoristeiden kuivumista. Sokerimassaan voikin sekoittaa CMC jauhetta jolloin sokerimassa tulee kestävämmäksi ja kuivuu nopeammin.


Helteisenä heinäkuun iltana saatiin nauttia Mummin ja Ukin pihapiirin kukkaloistosta. Pihapiiri kukkineen on ollut aina piha jossa silmä lepää ja jossa lapsien on kiva temmeltää.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti