keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

SUKLAAHIPPUKEKSIT

maistuvat ihanan pehmeiltä ja kätkevät nimensä mukaisesti sisälleen herkullista suklaata. Keksejä tehdessä mikään ei ole oikeastaan niin tärkeää kuin muistaa oikea paistoaika! Se on kaiken A ja O.

  

Suklaahippukeksit
(15-20 kpl)
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
250 g voita
1 kananmuna
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl öljyä
100 g suklaata rouhittuna

Mittaa sokerit, voi sekä kananmuna kulhoon. Sekoita hyvin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen. Sekoita hyvin. Lisää vielä öljy ja suklaarouhe joukkoon ja sekoita. Pyörittele keksimassa palloiksi leivinpaperille. Jätä muutamia senttejä tilaa jokaisen taikinapalleron väliin sillä taikinapallerot leviävät paiston aikana. 
 
Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia,
kunnes keksien reunat saavat aavistuksen väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon.  
Älä paista keksejä liian kauan.
Keksien pitää olla pehmeitä kun otat ne uunista!

Anna keksien levätä n. 2-3 minuuttia uunipellillä jonka jälkeen
voit siirtää keksit ritilälle jäähtymään kokonaan.




VINKKEJÄ!

- Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä n. viikon ajan. 
- Keksit voi myös hyvin pakastaa. Lämmitä keksejä muutaman sekunnin ajan mikrossa ennen tarjoilua, niin ne maistuvat vastaleivotuilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti