sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

MUSTIKKAPIIRAKKA

maistuu iltakaffen kaverina loistavasti!


Tämä ihana resepti on ollut meillä käytössä jo moneen kertaan, ja useana vuonna. Tähän herkulliseen piirakkapohjaan voi leipoa muitakin marjaisia versioita mutta näin mustikka-aikaan meidän piirakka täyttyy itseoikeutetusti mustikoista. Piirakka on myös siitä ihana että se on helppo ja nopea tehdä!


Mustikkapiirakka
(pellillinen)
3 munaa
4,5 dl sokeria
2,25 dl maitoa (laktoositon)
6,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta
200 g voita tai margariinia (laktoositon)
n.  reilut 5 dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen sulatettu ja jäähtynyt voi/margariini. Lisää seokseen vuorotellen osissa maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja ripottele päälle mustikoita.

Paista 200 asteessa, n. 20 minuuttia.


VINKKI;
Voit tehdä piirakan päälle myös muruseoksen. Olen tehnyt tällä ohjeella seoksen mm. raparperipiirakan päälle.

muruseos;
100 g voita (laktoositon)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja

Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi seos murumaiseksi. Ripottele muruseos tasaisesti mustikoiden päälle.

Tyttöjen isomummon tuvan lähettyvillä on oikea satumetsä jossa tytöt kävivät Mummin kanssa poimimassa muutamia mustikoita omiin pieniin kippoihinsa. Onneksi Mummi oli tarkkana kippojen kanssa ja otti kummallekin tytölle juuri samankokoisen kipon ja samanväriset kannet. Tärkeä, todella tärkeä seikka jota ajattelematta olisi poimintareissuun saattanut tulla ylimääräinen ohjelmanumero :)  


Mustikoita tuli pienien kippojen lisäksi vähän isommassakin "kipossa" ja ison kipon sisällön säilöin pakastimeen. Kyllä nyt kelpaa talvella pistellä puuroihin ja leivonnaisiin mustikoita. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti