lauantai 16. heinäkuuta 2016

VADELMAMUFFINIT

ovat yksi kesän kohokohdista. Kun raikas vadelma liittoutuu vaniljan, kerman ja valkosuklaan kanssa voi sanoa että jotain satumaisen hyvää on juuri leivottu todeksi.


Kesä on edennyt puoliväliin ja on aika siirtyä makustelemaan kesän muitakin vitamiinipitoisia marjoja. Mansikoista mars vadelmiin :)     Kuvan vadelmat otin pakkasesta sillä pakastin pitää sisällään vielä muutaman litran viimevuotisia vadelmia. Uusi sato kypsyy parhaillaan ja siksi onkin hyvä herätellä erilaisia leivonnaisia esille joissa tuore vadelma tulee taitavasti oikeuksiinsa. 

Vadelma sopii hyvin kaikenlaiseen leivontaan, etenkin makean parina se on loistava ja tasoittaa taitavasti makeaa aavistukseen kirpeämpään suuntaan. Suklaa ja vanilja ovat ehdottomasti vadelman parhaimpia liittolaisia ja niinpä nämä muffinit saivat lisää elementtejä juurikin suklaasta (valkosuklaa) sekä vaniljasta.

Vadelmamuffinit
(n. 12 kpl)
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa(laktoositon)
2 munaa
100 g sulaa voita (laktoositon)

Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon;
 - 2 dl vadelmia (tai muita marjoja)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste, munat sekä sula voi. Sekoita. Lisää viimeisenä marjat, jos haluat niitä laittaa. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia.


Kuorrutuksesta;

Kuorrutin muffinit laktoosittomalla kermalla koska kahvittelijoista osa ei voinut herkutella laktoosipitoisia muffineita. Kerman joukkoon sekoitin vaniljakreemijauhetta jotta kerma pitää paremmin muotonsa ja saa hieman lisämaustetta vaniljaisessa muodossa. Päälle rouhin valkosuklaata, tosin vain muutamiin kappaleisiin jotta pysyttiin laktoosittomassa linjassa. Muffinit voi kuorruttaa myös valkosuklaakuorrutteella jos laktoosista ei ole väliä. Valkosuklaakuorrute syntyy herkullisella kerman ja valkosuklaan yhdistelmällä.

Muffinivuoat ovat Confetin valikoimasta; -Toto Sweet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti