keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Porkkanakakku

pukeutuu parhaimpiinsa Äitienpäivän kunniaksi.




Auringon ja kakkujen täyttämä viikonloppu huipentui herkulliseen porkkanakakkuun jonka leivoin omalle Äidilleni.

Tämän porkkanakakun salaisuus on varmaan se että siinä on hienoksi raastettua, oikein "mehuisaa", porkkanaa sekä valkoisen sokerin tilalla fariinisokeria. Voisinpa sanoa että nyt tuli leivottua sellainen herkku että suupielet eivät ole vieläkään laskeneet ilosta. Tämän allekirjoittaa sekin että mieheni, joka ei pidä makeista kakuista, pyysi kakkua jopa pari kertaa lisää. Kakku on helppo leikata, eikä murene käsiin, mutta on hyvällä tavalla todella mehevää, kosteaa ja suorastaan suussa sulavaa. Tätä kakkua ei voi kuin suositella sillä siitä ei jäänyt muruakaan jäljelle! Ei vaikka kuinka olisi kakkulapiolla etsinyt ☺






Porkkanakakku
(n. 23 cm vuoka)

kakkupohja
3 dl fariinisokeria
n. 350 g hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl öljyä
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl suolaa

kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g voita (laktoositon)
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria


ohje 

Vatkaa sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan.

Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia, kunnes keskelle kakku tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa.. 

Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen irrottamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä.. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku puoliksi. 

Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella n. minuutti. Vatkaa sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle. Laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.





Äidit ovat kukkansa ansainneet joten päätin koristella tämän(kin) äitienpäiväkakun kukilla mutta vain yhdellä, sillä eihän kukaan tarvitse kuin yhden, rakastavan äidin. 

Äitienpäivä on myös se päivä, jolloin oma, jo kuljettu matka tähän päivään, konkretisoituu ja johon liittyy paljon tunteita, joista suurimpana niistä on kiitollisuus sekä ennen kaikkea rakkaus. Kiitos Äiti, että olet olemassa ♥

Olet rakas.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti