perjantai 18. toukokuuta 2018

Suklaahippukeksit

ovat lasteni lempikeksejä ja niitä leivotaan kun keksit ovat kaapista loppu.





Meillä on aina tykätty kekseistä joissa mukana on jollain tavalla suklaata ja tällä reseptillä syntyy aivan järjettömän hyviä herkkupaloja.

Kotiraatimme löysi aikoinaan kaupan hyllyltä maailman parhaimpia suklaahippukeksejä, nimittäin Maraboun xl maitosuklaahippukeksejä ja siitä syntyikin sokerinhuuruinen soppa!! Jossain vaiheessa nimittäin "kekseily" karkasi käsistä niin että se kuului viikottaiseen ostoskoriin kaikkien perunoiden ja maitotuotteiden sekaan kuin nenä päähän. Siitä ei edes neuvoteltu, vaan joku meistä kolmesta naisesta nappasi aina keksipaketin koriin ja niin me marssimme tyytyväisenä kotiin. Kuukaudessa äkkimatikalla laskettuna kekseihin meni n. 10€, mikä ei tietenkään ole paljon, mutta totesin että en aio laittaa jatkossa joka kk tuota summaa pelkkään keksipakettiin! Sillä rahalla saa muutakin, piste. Niinpä lähdin etsimään netistä sitä reseptiä, jolla valmistuu parhaat suklaahippukeksit ikinä ja tässä se on! Postattuna jo useita kertoja, mutta samoin kuin tiikerikakku, - näihin ei kyllästy koskaan ja siksi haluan jakaa tätä suklaahippujen satelemaa ilosanomaa muillekin keksihiirille.

Koska suklaahippukeksit ovat ♥




Suklaahippukeksit
(30-40 pienehköä keksiä)

Taikina
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
250 g voita 
1 kananmuna
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl öljyä
100 g suklaata rouhittuna

Ohje

Mittaa sokerit, voi sekä kananmuna kulhoon. Sekoita hyvin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen. Sekoita hyvin. Lisää vielä öljy ja suklaarouhe joukkoon ja sekoita.

Pyörittele keksimassa palloiksi leivinpaperille. Jätä muutamia senttejä tilaa jokaisen taikinapalleron väliin sillä taikinapallerot leviävät paiston aikana.


Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon.  Älä paista keksejä liian kauan. Keksien pitää olla pehmeitä kun otat ne uunista!

Anna keksien levätä n. 2-3 minuuttia uunipellillä jonka jälkeen voit siirtää keksit ritilälle jäähtymään kokonaan.



 *VINKKEJÄ*
* Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä n. viikon ajan * 
 * Keksit voi myös hyvin pakastaa. Lämmitä keksejä muutaman sekunnin ajan mikrossa ennen tarjoilua, niin ne maistuvat vastaleivotuilta *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti