tiistai 8. marraskuuta 2016

Kermakakku kinuskilla ja vadelmilla


on ehdottomasti kakku jossa kaikki rakastamani maut kohtaavat.
Päätin perjantai-iltana että teen itselleni syntymäpäiväkakun. Noin vain ex tempore, mitään sen enempiä suunnittelematta kakkua ja sen koostumusta. Rakastan kinuskia, suklaata ja vadelmia joten kakun tuli sisältää näitä elementtejä. Ja mikä herkku siitä tulikaan!

Kinuskia sisältävän kakun tekemisessä on aina se suunnaton ilo että keittämisvaiheen jälkeen voi kaataa keittokattilasta itselleen pienen mukillisen kinuskia maisteltavaksi, ikään kuin palkinnoksi hyvästä suorituksesta ja onnistuneesta kinuskin koostumuksesta. Yleensä se "palkinto" saakin vähän suuremman mittasuhteen ja kinuskia on maisteltu enemmän kuin oli alunperin tarkoitus. Mutta voi vitsi miten hyvää itsetehty kinuski on ja taas kerran vannoin että en ahmi kinuskia ensikerralla näin paljon. Jos sitten vain sen yhden mukillisen, sen ihan pienen mukillisen....

Kakun koristelin dripcake tyylisesti brunbergin tummalla suklaalla ja kakun päälle pursotin kermakierteitä. Viimeistelyn suorin Salted Caramel marengeilla ja alla olevan reseptin mukaisella Rasberry Ripple marengeilla. Sekaan paloittelin vielä muutamia ylijääneitä paloja Brunbergin tummasta suklaasta. Superherkullista ja niin makeaa Syntymäpäivää minulle.


Itsetehdyn kinuskin ja Salted Caramel marengin reseptiin pääset tästä!
Rasberry Ripple marengit
(pellillinen)
2 kananmunan valkuaista

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille. 

Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää makutomusokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää pastaväriä marenkivaahtoon cocktail- tai hammastikulla. Kääntele pastaväri varovasti lusikalla marenkivaahdon joukkoon. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää, ja kiiltävää, eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Kaada marenkivaahto pursotinpussiin. Voit pursottaa marengit lähekkäin sillä ne eivät laajene uunissa.

Kuivata marengit uunin keskitasolla ilman kiertoilmaa n. tunnin ajan tai kunnes ne irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista. Katkaise sitten uunista virta. Anna marenkien jäähtyä uunissa luukku hieman raollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti