sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kinkkuvoileipäkakku

on kahvipöydän suolainen, tasapainottava, vastine makealle.
Voileipäkakku on se kakku jota tänä päivänä harvemmin tarjoillaan syntymäpäivillä tai muissa vastaavissa juhlissa. Voileipäkakku saattaa herättää useita rakkaita muistoja etenkin monelle 70- ja 80-luvulla syntyneille sillä voileipäkakku koki tuolloin suuren suosionsa huipun ja oli näin tarjolla melkeinpä jokaisessa suuremmassa juhlassa.

Meidän tuvassa voileipäkakku on ollut kuitenkin vasta viime vuosina se juttu, joka kuuluu kahvipöytään, ja josta on tullut niin suosittu että en enää edes harkitse tarjoavani jotain muuta vaihtoehtoa suolaiselle versiolle.

Tervetuloa takaisin voileipäkakku!
Voileipäkakuista saa helpolla näyttävän näköisiä käyttämällä koristeena erilaisia salaatteja sekä hyödyntämällä hevi osaston muuta valikoimaa.

Itse suosin kurkkua, viinirypäleitä, minitomaatteja ja juurikin erilaisia salaatteja sekä yrttejä. Joukkoon on kiva lisätä kakun täytteen mukaisia leikkeleitä, ohuina siivuina, tai vastaavasti leikkeleillä jotka täydentävät kakun makumaailmaa.
Kuten sanottu, voileipäkakku on suosittu ja äärettömän helppotekoinen. Sen tekemistä on turha "vierastaa". Löydät herkullisia voileipäkakun ohjeita mm. Hellapoliisin sivuilta.

Voileipäkakku olisi muuten maistunut tälle pienelle herkkusuullekin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti