maanantai 14. marraskuuta 2016

Kinuski-vadelmajuustokakku Isänpäivään

on takuuvarma valinta kaikille herkkusuille.
Olen äärimmäisen ihastunut ajatukseen että kakun päältä valutetaan kinuskia tai suklaata kakun alunreunaan saakka, joten tiesin jo etukäteen miten tulisin toteuttamaan Isänpäiväkakun.

Oli vaikeaa valita että kumpaa käyttäisin tässä kakussa, suklaata vai kinuskia,  mutta päädyin kinuskiin. Se kun on vain niin hyvää ja sitten bonuksena saa kaapia nuolijalla keittokattilan tyhjäksi, ihan omiin suihinsa. Taivaallisen hyvää, joten kokeile tehdä itse kinuskikastike muistaen että kinuskin keitossa on omat pikku niksinsä ja hankalin niistä on keittää kinuski juuri oikeaan koostumukseen. Voin kuitenkin luvata että muutaman keittokerran jälkeen kinuskia oppii "lukemaan" ja sen vain tietää koska kinuski on valmista.
Olin suunnitellut että koristelen kakun Salted Caramel marengeilla, tummalla suklaalla ja itsetehdyllä fudgella mutta fudge ei onnistunut lainkaan. Se jäi liian löysäksi ja valui pieneksi "lätäköksi" aluselleen vaikka jäähdyttelin fudgea jääkaapissa useita tunteja. Päätin, että fudge tehdään uusiksi sillä jokin meni selvästi pieleen tekovaiheessa.

Fudge piti siis suureksi harmikseni korvata jollain muulla pikku makealla joten kaupan karkkihylly kutsui. Hyväksi, fudgen korvaavaksi, vaihtoehdoksi löysin Cloetan uutustuotteen, Aito Toffee pussin, joka sisältää käärittyjä kinuski ja suklaapaloja. Paloittelin palat vielä pienemmäksi jotta ne sopivat näppärästi muiden herkkujen joukkoon. Mukaan heittelin vielä herkullisia Kismet palloja, jotka sopivat tähän koostumukseen täydellisesti.


Makeaa Isänpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti