perjantai 4. marraskuuta 2016

Babyshower kakku

oli ensimmäinen laatuaan tässä tuvassa.
Vihdoin toivottiin kakkua vauvakutsuille, jee!! Tätä toimeksiantoa olen odottanut kuin kuuta nousevaa joten kakku tuli olemaan alusta alkaen yksi monista lempitekeleistäni.

Sain kakun toteutukseen täysin vapaat kädet, niin maun kuin ulkonäön suhteen. Hurjan haastavaa koska en lainkaan tiennyt mistä pidetään, ja mistä ei, joten mentiin täysin tuntemattomalle alueelle. Minulla oli kuitenkin jo selkeä visio kakkuun tulevista koristeista joten rupesin näpertämään niitä heti kun juhlien päivämäärä oli vahvistettu kalenteriini.

Nalleissa on jotain äärimmäisen herttaista joten ne olivat valinta nro1. Valinta nro2 valikoitui blogeissa ja instagramissa olevista useista viirinauhakakuista joiden innoittamana halusin itsekin kokeilla tuon tyylistä, helpohkoltava vaikuttavaa, koristelua. Viirinauhat voisi toki tehdä helposti vapaalla kädellä ihan itse, ilman mitään sen kummempaa työvälinettä, mutta minä päädyin ostamaan Raision Confetista Viirinauha muotin.  Nopeaa ja helppoa, eikö totta?!

Nallet ja viirinauha saivat kavereikseen muutamia ruusuja sekä rusettinauhan jolla sidoin kakun yhdeksi kokonaisuudeksi.
Kuorrutin kakun Renshaw:n vaaleansinisellä sokerimassalla sekä vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla. Massan sekoitin suhteessa 50/50. Renshaw:n massa on minun käsiini liian löysää joten sekoitan siihen aina vähintään 50% vaahtokarkkimassaa, näin massa on helpompi saada kakun päälle ehjänä niin että se ei repeile kakun yläreunasta. Tällä kertaa massojen sekoitussuhde ei kuitenkaan mennyt nappiin ja luulen että ensikerralla lisään vaahtokarkkimassaa sen 10-20%, tai sitten värjään suosiolla vaahtokarkkimassan pastaväreillä haluamani väriseksi ja jätän kokonaan Renshaw:n massan pois.

Kakun pinnoitan aina voikreemillä vaikka se ei ole välttämätöntä. Voikreemejä voi myös maustaa jos tuntuu että kreemin perusmaku ei miellytä. Voikreemin voi myös yksinkertaisesti jättää pois. Tällöin voit käyttää kakun pinnoitukseen kermaa tai kakussa olevaa täytettä. Mikäli päädyt käyttämään täytettä niin täyte ei saa sisältää liivatetta sillä liivate "sulattaa" massaa.
Koska kakku oli pääväriltään sininen ja sen parivaljakoksi oli asettunut valkoinen niin täytteiden valinta muokkautui helposti niiden perusteella. Mustikkaa ja valkosuklaata. Takuuvarma yhdistelmä, joka on ollut yksi suosituimmista vuodesta toiseen.

Vapaan käden lopputuloksena kuulin palautteena että kakku oli kerännyt kehuja ulkonäöllään ja mustikkatäyte oli ollut erityisesti tykätty. Loppu hyvin, kaikki hyvin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti