tiistai 1. marraskuuta 2016

Kermakakku kinuskilla ja puolukoilla

on yksi rakastetuimmista kakuista.
Tämä kakku matkasi tuttavani työpaikalle juhlistamaan pyöreitä vuosia joita oli kertynyt hänen nykyisessä työssään kunnioitettavat 10 vuotta.

Kakku toivottiin laktoosittomana, kermapinnoitteella. Täytteeksi valikoitui pienen pohdinnan jälkeen makean ja kirpeän liiton täydellinen yhdistelmä, kinuski ja puolukka.
Koristeiden toivottiin olevan ruusuja tai muuta kukkaa. Tämä valinta olikin ehkä se kaikkein helpoin. Ruusut. Ruusuissa on jotain rauhoittavaa ja herkkää, käsinkosketeltavan kaunista. Ruusut sopivat ilman muuta myös kakkuihin ja tuovat mukanaan kahvitukseen sellaista hyvää arvokkuutta.

Halusin kakkuun vielä jotain pientä extraa ja sain luvan valuttaa kakun päälle suklaaganachea. Sellainen dripcake tyylinen kakku siis joka on tällä hetkellä kovasti "muotia". Kakku oli kuitenkin toivottu alunperin kermaisena joten halusin pursottaa suklaaganachen päälle kermakierteitä, ns. tuplavärillä, ja kierteiden sisäpuolelle asettelin ruusuja lehtineen. Kakun kermapinnoitetut reunat saivat myös tuplavärityksen joka ei juurikaan kuvissa tule ilmi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti