torstai 26. toukokuuta 2016

CHILI-SUKLAAMUFFINIT

saivat inspiraationsa salaisen leivontaystäväni myötä. Ystäväni oli laittanut toukokuun pakettiini saatteen jossa vihjattiin että voisin kokeilla leipoa muffineja, tällä kertaa chilillä höystettynä (ystäväni on selkeästi vieraillut blogissani koska ohjasi minua määrätietoisesti muffini reseptiä kohti :). Muffinien resepti puolestaan löytyi paketin mukana tulleesta Herkkuleivonta lehdestä ja miten ihana tuo lehti onkaan! Täynnä toinen toistaan upeampia herkkuja joista on vaikeaa valita jotain kokeiluun.





Chili on kotikeittiöissäni täysin uusi tuttavuus, se tunnustettakoon heti ja tässä. En käytä juurikaan mausteita ruoanlaitossa joten chili kuulosti siksi "pelottavankin" tuliselta tapaukselta, jo pelkkänä ajatuksena. Varmistelinkin sitten että muffineihin ei vahingossakaan tulee liikaa chilin makua. Tällä ajatuksella vaihdoin kuorrutteen peruskermaan jonka höystin tummallasuklaalla. Itse muffini oli hyvänmakuinen eli kyllä suklaa ja chili toimivat hyvin keskenään. Ei niitä turhaan ole toisiinsa sekoitettu. Tämän kokeilun myötä saatan jopa ensi kerralla tehdä kuorrutteen ohjeen mukaisesti!

Kiitos ystäväni vihjeestä, nämä olivat kokeilemisen arvoisia. Ehdottomasti!




Chili-suklaamuffinit
(n. 9 kpl)

ainesosat
4,5 rkl pehmeää voita
2,25 rkl ruokosokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2/3 tl soodaa
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl chilijauhetta
1 prk kermaviiliä
0,25 dl kermaa

kuorrute
6 dl tomusokeria
1,5 dl tummaa kaakaota
100 g voita
1,75 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
90 g chilisuklaata

Aseta muffinipellin koloihin paperiset vuoat tai kaksinkertaiset vuoat suoraan pellille. Jos käytät amerikanmuffinivuokia, riittää yksinkertainen vuoka. Mittaa kulhoon voi, ruokosokeri, munat, jauho, kaakaojauhe ja sooda ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää kermaviili ja kerma. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Lusikoi vuokiin.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 20 minuuttia.

Siivilöi tomusokeri ja tumma kaakaojauhe kulhoon ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa huoneenlämpöisenä voi vaaleaksi ja ilmavaksi.  Lisää tomusokeri-kaakaoseos sekä kermaa 1 dl verran. Vatkaa voimakkaasti ja lisää vähitellen loput kermat. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa hetken verran vielä voimakkaasti. Pursota jäähtyneiden muffinit pinnalle ja koristele.



VINKKI
Jos haluat enemmän chilin potkua muffineihin, voit lisätä chilisuklaan määrää kuorrutteessa *

2 kommenttia:

  1. Kauniita muffinsseja ja varmaan tosi herkkuja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Maistuivat kyllä, pitänee varmaan vielä kokeilla sitä chilikuorrutettakin ;)

      Poista