maanantai 20. kesäkuuta 2016

HEDELMÄMUFFINIT

tarjoavat jotain hieman erilaista makua tähän suklaan ja vaniljan täyttämään tupaan, tervetullutta vaihtelua siis :)

Tässä iltakahvikupposen lämmittäessä käsiä, istuen samalla leikkimökin terassilla kesätuulen heiluttaessa heiniä varpaisiin, palaa mieleeni edellisestä lauseestani yksi sana (pohdiskelija kun olen niin välillä jokin sana vain pysäyttää ja jää hetkeksi mieleen). Tervetullut. Tervetullut pitää paljon sisällään. Tervetullut, sitä on niin monenlaista. Tiedätkö sen tunteen kun näet pitkästä aikaa ihmisiä jotka ovat omalla, ainutlaatuisella, tavallaan sinulle läheisiä? Tai ovat kenties koskettaneet pelkällä olemassa olollaan sinua sanoillaan, tai vastaavasti teoillaan, hyvillä sellaisilla. Tai ovat yksinkertaisesti vain läsnä kun kohtaatte. Kun juttu luistaa niin kuin olisi jääty tähän tilanteeseen juuri eilen, vaikka siitä tuokiosta olisi ihmisikä. Sellaiset ihmiset ovat tervetulleita. Sellaisia ihmisiä varten ovi on aina auki ja on ihanaa leipoa tupa täyteen makujen taikaa. Tarjota jotain itsetehtyä, sydämellä, ja toivottaa heidät tervetulleeksi.

Tervetullut sanasta on siis moneksi. Minulle sana tervetullut tarkoittaa myös hyvänlaista vaihtelua. Hyvänlaista vaihtelua tuo tullessaan kakkujen leipominen (tähän muffinien täyttämään elämään) joista osa saattaa lähteä tarjolle tupamme ulkopuolelle. Jokaisella niilläkin kakulla on, tai tulee olemaan, oma ainutlaatuinen tarinansa ja se sitoo yhteen ne ihmiset jotka ovat kokoontuneet kahvipöydän ympärille. Niitä hetkiä varten on itseoikeutetun upeaa leipoa makujen taikaa todeksi ja tarjota pala unelmaa. Toivoen, että siitä jää maistuva makumuisto.

Nämä muffinit tarjoavat siis muuta kuin suklaata ja vaniljaa mutta yhtä kaikki, nekin on leivottu sydämellä. Niin kuin kaikki muutkin tämän tuvan leivonnaiset. Joten, hedelmämuffineita, olkaa hyvä.


Hedelmämuffinit
(16 kpl)
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kermaa
100 g sulatettua voita
1/2 dl ananasmurskaa
1/2 dl banaanisosetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen vuorotellen kerman ja sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi valutettu ananasmurska ja soseutettu banaani. Laita paperivuoat muffinipellille ja aseta massa vuokiin. 

Paista uunissa 200 asteessa, n. 15 minuuttia.
Kauniit muffinivuoat löytyivät kesäkuun SLY paketista joten kiitos ystäväni :)

2 kommenttia: