sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

S´MORES MINIMUFFINIT

ovat herkuttelijan ilotulitusta parhaimmillaan.

Näiden muffinien tarina etenee kutakuinkin näin; -makeaa ja aina vaan lisää makeaa. Monta elementtiä pelkkää makeaa. Mielestäni nämä olivat parhaimmillaan aivan tuoreeltaan, uunista otettuna.

Kuorrutteen toteutin microvaahtokarkeilla mikä ei ollut parhain idea noin niin kuin ulkonäköä ajatellen. Ajatuksena minusta tämä microvaahtokarkkeilu oli niin söpöä mutta kun muffinit tulivat uunista ulos niin ajatus söpöydestä karisi hyvinkin nopeaan. Tästä oppineena käytän seuraavalla kerralla ns. normaalikokoisia vaahtiksia.



S´mores muffinit
(20 kpl minimuffineita, 6 kpl normaalikokoisia)
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl fariinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl maitoa

Vuokiin
3 digestive-keksiä
50 g hyvää maitosuklaata

Kuorrute
20 kpl vaahtokarkkeja

Sekoita keskenään vehnäjauhot, fariinisokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, rypsiöljy ja maito. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja kääntele taikina tasaiseksi. Murskaa Digestive-keksit. Ripottele jokaisen muffinivuoan pohjalle keksimuruja. Lusikoi päälle taikinaa hieman yli puolenvälin. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja paina jokaiseen vuokaan taikinan keskelle pala suklaata. Asettele vaahtokarkit taikinan päälle.

Paista 175 asteessa, n. 10 minuuttia.

Siirrä muffinit pelliltä tarjoilualustalle ja tarjoile joko lämpimänä tai jäähtyneinä. Mikäli haluat koristella muffinit niin valuta jäähtyneiden muffinien päälle suklaasiirappia ennen tarjoilua.


Suklaasiirappi
 1 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siirappi kiehahtaa. Keitä koko ajan sekoittaen n. 3-4 minuuttia, kunnes siirappi sakenee hieman. Siirappi on tässä vaiheessa vielä melko juoksevaa, mutta sakenee jäähtyessään.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti