tiistai 14. kesäkuuta 2016

Toffeesuklaapalat

maistuvat herkullisilta missä ja koska vain, kahvin kanssa tai ilman. Toffeesuklaapalat ovatkin selkeästi tuunattu versio mokkapaloista mutta kyllä nämä vievät kielen yhtä helposti mennessään kuin alkuperäinen versio.

Meillä on tällä hetkellä tupa täynnä muffineja mutta lapset halusivat ehdottomasti leipoa tänään ja ehdottomasti jotain muuta kuin muffineja. Hyvä niin, vaikka minä leipoisinkin muffineja yötä päivää ihan vaikkapa päätoimekseni ;)   toffeesuklaapalojen leivonta toi selkeää vaihtelua ja yhdessä tekemistä lasten kanssa. Työnjakokin oli selkeä. Minä luin reseptiä ainesosa kerrallaan tyyliin 2 1/2 dl sokeria eli 5 mittaa (50 ml mittakuppi) ja näin nuorempi kippasi vuoronsa vatiin, seuraavaksi vanhempi samalla tyylillä. Näin leivontatuokio sujui jouhevasti, ilman taistelua siitä että kuka laittoi mitäkin ja kenen vuoro oli.

Tuvan lattia oli puuhastelun jälkeen sopivasti täynnä jauhoja, eri sävyissä, ja kananmunan sisältöä valkuaisineen/keltuaisineen päivineen (tosin paljon vähemmän kuin vuosi sitten) joten siivoaminen tuli hyvin ajankohtaiseksi mutta sen mukaan olin tätä hommaa laskenutkin. Ensin leivotaan, sitten lapset saavat mussuttaa työpalkkana leivottua ja minä siivoan tuvan perus siistiksi kahvin tiputellessa pannuun. Eikös se niin ole että ensin työ ja sitten vasta hupi ;)

Toffeesuklaapalat
(pellillinen)
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
150 g sulatettua voita
1 rulla toffeesuklaanappeja

Kuorrutus 
mansikkatomusokeria
vettä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sula rasva varovasti sekoittaen. Voitele n. 20 x 30cm:n vuoka ja kaada massa vuokaan. Painele suklaanapit kakkumassaan vuoan pohjaan asti. 

Paista 175 asteessa uunin alatasolla, n. 50 minuuttia.

Kuorruta mansikkatomusokeri-vesiseoksella. Sekoita tomusokeriin vähin erin vettä, kunnes kuorrutteesta tulee hyvin levittyvää. Voit koristella pinnan nonparellein taikka pienillä sokerimassasta tehdyillä kukkasilla.



Kuvasta varmasti tulet huomaamaan että oman versioni toffeesuklaapaloista kuorrutin reseptistä poiketen. Kuorrutin leivonnaisen perinteisellä mokkapalakuorrutuksella koska se on vain niin vastustamattoman hyvää :)  Reseptissä mainitaan myös toffeesuklaanappien asettamisesta kakkumassaan. Minä ostin Fazerin suklaata (salty toffee) jonka rouhin kakkumassaan eli en käyttänyt reseptin mukaisia toffeesuklaanappeja. Pientä säätöä siis suuntaan jos toiseen ;)

Kuorrutus
4 dl tomusokeria
5 rkl sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
vahvaa kahvia

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset sekaisin. Lisää kahvia sen verran, että seoksesta tulee notkea. Levitä kuorrutus mokkapalojen pinnalle ja ripottele päälle nonparelleja.




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. kiitos :) nämä herkut syötiin alta pois, eivät kerinneet edes pakkaseen vierasvaraksi!

      Poista