sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

VANILJAMUFFINIT

leivottiin hauskan elokuvareissun jälkimaininkeihin vaikka koko perheen massut olivatkin puoli täynnä leffakarkkeja, poppareita ja ylimakeita pillimehuja.




Kävimme katsomassa Angry Birds elokuvan jonka lapset olivat halunneet nähdä jo pitkään mutta aina tuli jokin este. Se este oli pitkään jatkunut sairastelu. Influenssasta alkoi kierre joka näyttää, näillä näkymin (koputan puuta), päättyneen vatsatautiin. Elokuvan alku oli ehkä vähän puuduttava ja miettisinkin että tästä tulee piiiitkäääää puolitoistatuntinen. Että miten pysyä hereillä mutta elokuva heräsi jotenkin vauhtiin ennen puoltaväliä ja tempasi mukaansa. Elokuvassa oli niin lapsille kuin aikuisillekin tarkoitettuja hauskoja letkautuksia. Musiikki oli hyvin valikoitu ja taustalla soitettiinkin mm. kasarimusaa Rick Astleyltä, Never Gonna Give You up:n tahdissa. Tulipa menneet mieleen, mukana siis ihanaa nostalgiaa 1980 luvun loppupuolelta :)

Näin mahtavan leffahetken jälkeen oli ilo kaivaa vispilät kaapista esiin ja tehdä jotain herkullista iltakahvin kaveriksi. Annoin lapsille muutamia vaihtoehtoja muffinien makumaailman suhteen ja päädyttiin pienen "väännön" jälkeen alla olevaan versioon. Täytin puolet muffineista itse keitetyllä kinuskilla sillä rakastan kinuskin hurmaavaa makeutta. Päädyin tähän 50/50 jakoon siksi koska lapseni eivät pidä kinuskista lainkaan. Lapset poistuvatkin tuvasta viimeistään siinä vaiheessa kun kinuskin makea tuoksu leijailee lieden lähettyviltä pikkuhiljaa täyttäen koko tuvan tuoksullaan.




Vaniljamuffinit
(10 kpl)

aineosat
125 g sokeria
125 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
125 g voita
125 g kananmunia
3 tl vaniljasokeria

Kuorrute
4 dl vispikermaa
2 rkl makutomusokeria

Ohje 

Mittaa sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita hyvin keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kananmunat sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää joukkoon kuivat aineet. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Jaa taikinamassa 10 vuokaan, jokaisen vuoan puoleenväliin.

Paista 175 asteessa, n. 15 minuutin ajan.

Tarkista muffinien kypsyys puisella cocktailtikulla. Jäähdytä muffinit ennen kuorrutusta.


Vatkaa vispikerma ja makutomusokeri keskenään vaahdoksi. Laita pursotinpussiin valitsemasi tylla ja lusikoi kermavaahto pussiin. Kuorruta. Ohjeen mukaisella määrällä teet muffinien päälle korkean ja näyttävän pursotuksen.



2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja!
    Hiirelle kelpaisi molemmat versiot!
    n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että kelpaisivat. Kelpasi meillekin ja muille herkkusuille. Enpä saanut pakkaseen vierasvaraksi näitäkään hyvyyksiä.

      Poista