lauantai 30. toukokuuta 2015

YO-KAKUT

Samaan viikonloppuun ajoittui myös mieheni pojan lakkiaiset johon tein kaksi lakin muotoon muokattua kakkua.




Kakut leivottiin toiveesta gluteenittomalla jauhoseoksella (sunnuntai). Kun kakut halutaan leivottavan gluteenittomilla jauhoilla niin ehdoton suosikkini on nimenomaan tämä sunnuntain jauhoseos. Käytän sitä aina gluteenittomissa kakkupohjissa, mikäli ei toisin toivota. Täytteeksi valikoitui mustikka- ja valkosuklaamousse sekä puolukka- ja kinuskipuolukkamousse (laktoositon).






Koristeet;
- Renshaw, vaaleansininen sokerimassa
- Renshaw, vihreä (emerald green) sokerimassa
- Renshaw, musta sokerimassa
- Satin Ice, White Vanilla
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- städter, kimallepulveri vihreä
- efektisävy, helmiäinen Golden Sands
- efektisävy, helmiäinen Pacific Blue
- efektisävy, Lunar Lilac
- Wilton, violetti pastaväri
- Wilton, sokerihelmet kulta
- ruusunlehti -metallimuotit, 3 kpl
- Confetin kukkamuotit, 4 kpl
- ruusu -koristelumuotti, useassa eri koossa
- Confetin ruusunlehtimuotit, 4 kpl
- Confetin elintarvikeliima
- isot kaunokirjaimet ja numerot -painokoristemuotti
- pienet kaunokirjaimet -painokoristemuotti



perjantai 29. toukokuuta 2015

YO-KAKUT

Toukokuu on ihanaa aikaa kun luonto on puhjennut melkeinpä täyteen loistoonsa. Omenapuun kukatkin saattavat vielä olla puussa upeana helminauhana. Riippuen toki paljon siitä miten kevät on hellinyt luontoa. Mutta joka tapauksessa, säistä huolimatta, kesän juhlakausi avataan juurikin näinä hetkinä. On häitä, rippijuhlia ja lakkiaisia! Tervetuloa kesä!!




Kesän juhlakausi starttasi myös meillä, kotikeittiössä. Lakkiaisiin toivottiin kaksi yo-lakin mallista kakkua, punaisien ruusujen kera. Lakkikakut ovat olleet jo useana vuonna hyvinkin suosittuja. Enkä ihmettele. Ovat näyttäviä sekä täydellisesti yo-juhlaan istuvia.

Kakkujen täytteet toteutettiin niin että toiseen kakkuun tuli mansikka- ja vaniljamousse sekä toiseen puolestaan puolukka- ja kinuskipuolukkamousse.








Koristeet;
- Renshaw, punainen sokerimassa
- Renshaw, vihreä (emerald green) sokerimassa
 - Renshaw, musta sokerimassa
- Satin Ice, White Vanilla
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- efektisävy, metallinhohto Morrocan Velvet
- städter, kimallepulveri vihreä
- efektisävy, helmiäinen Golden Sands
- Wilton, kullanvärinen sokerihelmi
- ruusunlehti -metallimuotit, 3 kpl
- Confetin kukkamuotit, 4 kpl
- ruusu -koristelumuotti, useassa eri koossa
- Confetin ruusunlehtimuotit, 4 kpl
- Confetin elintarvikeliima
- isot kaunokirjaimet ja numerot -painokoristemuotti
- pienet kaunokirjaimet -painokoristemuotti



Omenapuu kukkineen


maanantai 25. toukokuuta 2015

FROZEN, ELSA & OLAF

aiheinen kakku tehtiin ala-asteen 1-2 luokan opettajalle kiitokseksi kuluneista vuosista.




Teen lasteni kanssa paljon leipomuksia, mikä on varmaankin jo sivujeni seuraajille tullut tutuksi, ja tämä kakku suunniteltiin yhdessä vanhimman tyttäreni kanssa. Hän sai päättää aiheen sekä tällä kertaa halusi osallistua myös itse tekemiseen. On suunnaton ilo saada pikku apureita mukaan leivonnan ihmeelliseen maailmaan ja tätä tehtiin yhdessä, todella huolella. Tyttäreni piirsi ja väritti Elsan sekä Olafin. Hän on mielestäni suunnattoman tarkka ja lahjakas tyttö, joten seurasin taustalla kun elintarviketussit ja tomuvärit vaihtuivat väristä toiseen ja piirros alkoi hahmottua.

Tämä on niitä hetkiä kun seuraan taustalla hiljaa ja ihmettelen että näinkö minua on siunattu ihmeellisellä ja suunnattoman taitavalla tytöllä. Tunnen olevani kovin rikas, ja tällä en tarkoita maallista omaisuutta, juuri tämänkaltaisina hetkinä. Toki muulloinkin, mutta nämä hetket vain pysäyttyvät ja silloin toivoisin että kellonviisarit pysähtyisivät hetkeksi, tai edes hidastaisivat matkaa huomiseen.

Mutta sitten.... kun piirros oli valmis niin huomasimme että kakun halkaisija olikin liian pieni piirretyille hahmoille. Se ei kuitenkaan haitannut suunnitelmaamme vaan käytimme luovuutta. Elsan tyttäreni halusi laittaa liitutaulun viereen liitu kädessä ja koska Olaf ei mahtunut enää kakun päälle niin teimme kompromissin ja asetimme lumiukko ystävämme "katolleen" pitsisen rusetin päälle :) Näin kakku oli valmis vadelma- ja vaniljamousse täytteineen!






FROZEN, ANNA & ELSA

aiheinen kakku lähti päiväkotiin kiitokseksi kuluneesta vuodesta.




Suunnittelen aina lähtökohtaisesti lasten toiveiden mukaan kakut jotka menevät heidän hoitopaikkoihin, kouluihin, harrastuksiin jne. Minusta on mielekästä että lapsetkin saavat vaikuttaa ja tulevat kuulluksi leipomuksiin, jotka liittyvät vahvasti heihin. Toki kummatkin saavat halutessaan osallistua itse tekemiseen, ikänsä mukaisesti. Sekä tietenkin fiiliksen mukaan.

Tämän kakun aiheen valitsi itseoikeutetusti nuorempi neitosistani. Yhdessä katsoimme Ullanunelman sivuilta että minkälainen kuva kakkuun laitetaan. Kävimme myös läpi muottivarastoni ja neiti sai valita mieluisensa muotit.

Täytteenä kakussa vadelma- ja vaniljamousse.


keskiviikko 20. toukokuuta 2015

FROZEN, OLAF

Olaf lähti kakun kera vanhimman tyttäreni iltapäiväkerhoon kiitokseksi kuluneista kerhopäivistä. Tyttäreni sai valita aiheen joka kakkuun sovitettiin. Jälleen kerran, Olaf sai esiintyä päätähtenä. Nyt vain hieman kesäisemmässä versiossa. Tervetuloa kesä!

Täytteenä vadelma- ja maitosuklaamousse (Brunbergin suklaa).





PIONI KAKKU

Tein entiseen työpaikkaani pienen kakkusen. Ihan vain siksi koska porukat olivat aivan mahtavia ja tekivät työpäivistäni todella mukavia.

Täytteenä herkullinen vadelma- ja maitosuklaamousse (brunbergin maitosuklaa).


Koristeet;
- Renshaw, pinkki sokerimassa
- Renshaw, vaaleanpunainen sokerimassa
- Renshaw, fuksian pinkki sokerimassa
- kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- syötävä timantti, kirkas
- Wilton, sokerihelmet kulta
 - Städter, kimallepulveri vaaleanpunainen
- hortensia -koristemuotit
- päivänkakkara -koristelumuotit
- Confetin pitsiaine, valkoinen
- Confetin silikoninen pitsimatto nro 5
- Confetin elintarvikeliima




tiistai 12. toukokuuta 2015

KOIRA KAKKU

Kummitytön kaverisynttäreille toivottiin täysin suklaista kakkua jossa piti olla perheen omasta koirasta tehty piirros. Perheen koira sai siis toimia inspiraation alkulähteenä ja tällainen siitä tuli.




Kakun pohjaksi tein mehevän suklaakakun. Täytteeksi valikoitui suklaaganache jolla kakku myös kuorrutettiin.





maanantai 11. toukokuuta 2015

ANNIINA BALLERINA

Nuorin tyttäreni käy tanssikoulua ja mietittiin että mikä olisi kiva yllätys tanssinopettajille näin kevätkauden päättäjäisiin. Ihan yllättäen, miten sattuikin,  tulin siihen tulokseen että leivotaan kakku :) Tyttäreni oli samaa mieltä ja annoin hänelle tehtävän valita aihe kakkuun. Näin syntyi Anniina Ballerina kakku!

Täytteenä kirpeä puolukkamousse sekä vastapainoksi puolukkakinuskimoussea.



Koristeet;
- Renshaw, musta sokerimassa
- Renshaw, vaaleanpunainen sokerimassa
- Renshaw, pinkki sokerimassa
- Renshaw, fuksian pinkki sokerimassa
- kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- musta elintarviketussi
- syötävä timantti, kirkas
- Wilton, vihreä (kelly green) pastaväri
 - Städter, kimallepulveri vaaleanpunainen
- Confetin elintarvikeliima
- silikonimuotti - 3 helminauhaa
- ruusu -koristelumuotti, useita eri kokoja
- ruusulehti -metallimuotit, 3 kpl






sunnuntai 10. toukokuuta 2015

PIONI KAKKU

Leivoin omalle äidilleni äitienpäiväksi kakun. Sain muutoin vapaat kädet toteutukseen mutta äitini toivoi että kuorrutus toteutetaan kermalla ja tietenkin laktoosittomana.

Pionit ovat nyt kovasti "tapetilla" joten valitsin luonnollisesti pionin. Pioneja tehdään myös kukkalankoihin mutta itse en ole niitä juurikaan tehnyt muutakuin kurssilla. Tähän kakkuun halusin tehdä pionin täysin syötäväksi. Tosin, kukat jää yleensä syömättä, ainakin nämä isot versiot. Useat tekemäni kukat ovat myös päätyneet yllättäen maljakoihin.

Tämä kakku täytettiin vadelma- ja maitosuklaamoussella (suklaa on Brunbergin maitosuklaata, gluteeniton/laktoositon).


Se miten hyvä lapsuudenkoti on,  ei riipu rikkaudesta, - eikä väljyydestä, - eikä kauneudesta, - eikä yleellisyydestä.  Kaikki riippuu Äidistä.

Koristeet;
- Renshaw pinkki sokerimassa
- Renshaw vaaleanpunainen sokerimassa
- Renshaw, fuksian pinkki sokerimassa
- kaulintamassa, vaahtokarkinmakuinen
- Funcakes, pehmeä sokerihelmi (pinkki/valkoinen)
- Städter kimallejauhe vaaleanpunainen
- Wiltonin pinkki pastaväri
- Confetin pitsiaine, valkoinen
- Confetin silikoninen pitsimatto, nro 1
- Confetin elintarvikeliima





PIONI KAKKU

suunniteltiin yhdessä Terhin kanssa. Terhillä oli selkeä ajatus siitä että mitä hän kakultaan toivoo. Toive oli pionikakku;  - iso pioni, pieniä kukkasia, pitsiä sekä värimaailma vaaleanpunainen ja aavistus vaaleansinistä. Pionikakun kruunasi herkullinen ja takuuvarma vadelman- ja valkosuklaamoussen liitto.




Koristeet;
- Renshaw, vaaleanpunainen sokerimassa
- Renshaw, pinkki sokerimassa
- Renshaw, fuksian pinkki sokerimassa
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Städter, kimallepulveri vaaleanpunainen
- efektisävy, helmiäinen Pacific Blue
- hortensia -koristemuotit 3 kpl
- funcakes:n pehmeä sokerihelmi (pinkki/valkoinen)
- Confetin elintarvikeliima
- Confetin pitsiaine, valkoinen
- Confetin pitsimatto, nro 1
- silikonimuotti, 3 helminauhaa





keskiviikko 6. toukokuuta 2015

PIONIT

Nämä pionit tein täysin syötäväksi. Vaikka olinkin maaliskuussa kukkalankakurssilla, jossa teimme pionin, niin päädyin tekemään tätä versiota useampaankin kakkuun.

Kakuntilaajilla on useasti se ajatus että kakku on koristeineen kokonaan syötävä. Silloin ei kukkalangoitetut kukat ole välttämättä se paras ajatus, vaikkakin langoitetut kukat upotetaan kukkapiikkeihin. Langat eivät siis ole itse kakussa, vaan nimenomaan tuossa piikissä ja tuo piikki upotetaan kakkuun lankojen sekä kukkien kera. Helppo siis poistaa kakusta.

Mutta jokaiselle jotakin, joten kumpikin vaihtoehto on aivan yhtä hyvä.


Pionit;
- Renshaw vaaleanpunainen sokerimassa
- Renshaw pinkki sokerimassa
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Städter, kimallepulveri vaaleanpunainen
- Confetin elintarvikeliima