torstai 20. huhtikuuta 2017

Tuulomantorttu

on liian hyvää tehtäväksi usein ja taas se mokoma hävisi pelliltään parissa päivässä.




Makean ystävänä tunnustan syöneeni itseni ähkyn partaalle tämän järkyttävän mehevän, suussa sulavan, herkun myötä.

Ja miksi tortun pitääkin olla vielä parempaa pakkasen kautta käytyään (tällä kertaa se ei kerennyt pakkaseen) ja hieman kohmeisena kahvin kanssa tarjottuna, apua! Liian hyvää, mums! Näissä fiiliksissä tein päätöksen että meillä pidetään hiukan taukoa tämän herkun leipomisen suhteen jotta kerkeän tekemään muutakin kuin lenkkeilemään ja elämään pienessä "sokerihauskassa".




Tuulomantorttu
(pellillinen)

Pohja
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl kaakaojauhetta, mikäli haluat pohjan suklaisena)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot vuorotellen maidon kanssa, sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Paista leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä.


Paista uunissa 200 asteessa, noin 15-20 minuuttia.


Kuorrutus
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
n. 6 rkl kahvia

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset sekaisin, lisää kahvia sen verran, että seoksesta tulee notkea. Sekoita ja levitä piirakan päälle.


VINKKI!
* pohjasta tulee ihanan mehevä ja korkea kun kaadat taikinan pellille jonka max. koko on 34cm x 34cm (syvyys n. 5cm) *
* halutessasi voit lisätä kuorrutteeseen 2 tl vaniljasokeria *
* leikkaa torttu terävällä, lämpimällä, veitsellä annospaloiksi *
* voi pakastaa, ja melkein pitääkin, sillä maku vain paranee ja paranee. Etenkin kohmeisena h-y-v-ä-ä *



Vaikka se torttu syötiinkin vikkelästi massuihin niin ehkä parempaa kuin tämä ylistämäni tuulomantorttu on kuitenkin höyryävän kuuma aamukahvi, uusin leivotaan lehti sekä todistus siitä että olen selvästi tehnyt jotain elämässäni oikein <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti