Leivon paljon kahvikakkuja, enkä aina päivitä niitä tänne blogiin, tai edes instaan kuvina. Tämän kakun halusin kuitenkin kaivaa blogini kätköistä esiin ja tuoda sen kaikkien saataville kuvien ja reseptin kera.
Kakku on nimeltään sydänsurujen kakku. Nimi on mielestäni jotenkin niin haikean melankolinen, että haluaisin kutsua sydänsurujen kakkua mieluummin meheväksi suklaakakuksi, sillä sen maku on jotenkin ihanan suklainen ja täyteläisen samettinen. Sellainen täydellinen makuelämys jossa ei ole lainkaan melankoolisuutta. Mutta, rakkaalla lapsella on monta nimeä, jota tässä tapauksessa en halua muuttaa, jotta kakun oikea nimi säilyy. Vinkkinä vielä että alkuperäisessä ohjeessa on mitattu sokeria 4dl (jonka kirjoitin tähänkin ohjeeseen) mutta itse laitan sokeria max. 3.5dl ja taikinasta on tullut ihan hyvä niinkin.
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita sulatettu voi, maito, kananmunat ja rahka jauhoseokseen. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Sydänsurujen kakku
(n. 2 l vuoka)
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
4 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
250 g maitorahkaa (laktoositon)
1/2 dl maitoa (laktoositon)
150 g voita (laktoositon)
2 kananmunaa
2 kananmunaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita sulatettu voi, maito, kananmunat ja rahka jauhoseokseen. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 50-60 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla kakun kypsyyttä. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä ja halutessasi kuorruta kakku.
Kuorrute;
2 dl tomusokeria
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
25 g margariinia tai voita(laktoositon)
Sulata margariini, tai voi, kattilassa ja lisää kuorrutukseen muut aineet. Jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jäähtynyt.
*Vinkki*
Mikäli joulusta on jäänyt karkkeja kaappeihin niin ne on hyvä "hävittää" vaikka leivonnaisiin. Meidän kaapista löytyi mm. piparminttukeppejä (candycanes) iso läjä joten päätin hyöty käyttää ne murskattuna kuorrutteen pinnalle
Mikäli joulusta on jäänyt karkkeja kaappeihin niin ne on hyvä "hävittää" vaikka leivonnaisiin. Meidän kaapista löytyi mm. piparminttukeppejä (candycanes) iso läjä joten päätin hyöty käyttää ne murskattuna kuorrutteen pinnalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti