Mustikkapiirakka on yksi loppukesän must leipomus. Siinä maistuu meidän perheen rakastamat metsämustikat ja alla olevan reseptin mukainen täydellisen pehmeä taikinapohja. Tästä pohjasta on tullut meidän uusi suosikki ja mikä parasta, tämä on todella nopeatempoinen ja helppo tehdä. Tämän helpommaksi leipominen ei yksinkertaisesti voi mennä.
Mustikkapiirakka
(pellillinen)
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa (laktoositon)
2 dl kermaa (laktoositon)
200 g sulatettua voita (laktoositon)
7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Päälle;
marjoja oman maun mukaan
sokeria
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja sulatettu voi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää kuivat aineet ja nesteet vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, syvälle uunipellille. Laita päälle valitsemasi marjat. Ripottele päälle sokeria.
Paista 200 asteessa, n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Kauramuruseos;
50 g rasvaa (laktoositon)
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
ripaus vaniljasokeria
VINKKI! Mikäli pidät kauramuruseoksesta niin voit tehdä sen piirakan päälle.
Kauramuruseos;
50 g rasvaa (laktoositon)
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
ripaus vaniljasokeria