Olipa ihanaa pitkästä aikaa leipoa omenapiirakkaa joka on niin täydellisen mehevää ja herkullista kuin olla ja voi.
Pohjan koostumus on meidän perheen ehdoton suosikki joten leivon tähän pohjaan myös monet marjapiirakat, niin mustikka kuin puolukkaversiotkin. Piirakkaan voi hyvin yhdistää myös kauramuruseoksen, etenkin tähän omenaiseen versioon se on kuin tehty. Kaiken tämän hyvyyden kruunaa lasi kylmää maitoa. Herkkuhetki on valmis.
Ja vielä, en kerinnyt nappaamaan kuvaa kokonaisesta piirakasta.... herkkusuut iski, minä mukaan lukien, heti piirakan kimppuun kun se oli hieman jäähtynyt. Oli muuten hyvää ja miksei, voita ja kermaa niin onhan se selvää että eihän siitä voi tulla muuta kuin suussasulavan hyvää :)
Omenapiirakka
(vuoan halkaisija n. 24cm)
2 kananmunaa
1,75 dl sokeria
1 dl kermaa (laktoositon)
1 dl maitoa (laktoositon)
100 g sulatettua voita tai margariinia (laktoositon)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja sulatettu voi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää kuivat aineet ja nesteet vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita ainekset, nuolijaa apuna käyttäen, varovaisesti sekaisin. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä taikina tasaiseksi.
Pinnalle;
n. 3 omenaa, riippuen omenoiden koosta
Poista omenoista siemenkota. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet vieritysten koko piirakkapohjalle.
Kauramuruseos;
25 g rasvaa (laktoositon)
0,25 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
25 g rasvaa (laktoositon)
0,25 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi seos murumaiseksi. Ripottele piirakan päälle.
Paista omenapiirakka uunissa 200 asteessa, n. 25 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti