En ole koskaan leiponut lihapiirakoita missään muodossa, millään tavalla, joten päätin kokeilla tätä versiota jo täysin puhtaasta mielenkiinnosta.
Lihapiirakka oli hyvää, suorastaan loistavan makuista, joten kiitän heti näin alkuvaiheessa leivontaystävääni ihanasta reseptistä. Vähän jäi kuitenkin mietityttämään että mahtaisiko sellaista reseptiä olla jossa taikina maistuisi vähemmän voitaikinalta? Ei niin, ettäkö tässä olisi ollut mitään vikaa mutta jotenkin jäin kaipaamaan sellaista alkuperäistä suutuntumaa taikinan osalta. Täytettä oli runsaasti mikä on aivan loistavaa sillä useasti leipomoista saa lihapiirakkaa jossa täytettä on niukasti. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja voin kertoa että koko lihapiirakka hävisi päivän aikana pelliltään ;)
Levylihapiirakka
pohja
pohja
250 g voita
200 g rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
täyte
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 kananmunaa
1 1/2 dl täysjyväriisiä
mustapippuria
suolaa
Voiteluun
kananmuna
Ohje
Ohje
Kuutio voi ja nypi se jauhojen kanssa sekaisin. Lisää rahka, sekoita tasaiseksi. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Ruskista jauheliha, lisää hienoksi pilkottu sipuli. Mausta seos. Keitä kananmunia n. 8 minuuttia, pilko jäähtyneet munat hienoksi. Keitä riisi kypsäksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kauli taikinasta pellin kokoinen levy. Kaada täyte puolikkaalle levylle. Taita toinen puoli taikinasta täytteenpäälle. Paina saumakohdat kiinni. Halutessasi voit ottaa taikanasta palan erilleen ennen kaulimista, tee siitä koristeita piirakan päälle piparimuotilla. Voitele pinta kananmunalla.
Paista uunissa 225 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskea värin.
Anna jäähtyä hetki ja
HERKUTTELE!
Anna jäähtyä hetki ja
HERKUTTELE!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti