Punaherukka on näytellyt pieniä, ja isompiakin, rooleja leivonnaisissani johtuen siitä että meillä on punaherukkapensaita pellon laidalla riittämiin. En tiedä mitä lajiketta lienevät mutta punaherukat ovat isoja ja todella mehukkaita. Sen lisäksi niitä tulee valtavasti. Yhtenäkään vuonna ei olla jääty ilman suurta marjasaalista. Pakko kyllä myöntää että olen ruvennut hyödyntämään punaherukkaa vasta viime vuosina. Ennen ne jäi puskaan ja linnuilla oli mahtitarjoilut siellä pellon laidalla. Viime kesänä poimittiin reilusti yli 200 litraa punaherukkaa joista suurin osa meni tutuille koska omat pakastintilamme ovat rajalliset. Vaikka meillä onkin kaksi pakastinta niin eihän niihin yksittäistä lajiketta voi ladata satoja litroja. Pakastimeen kun kerätään kaikki kauden marjat.
Suosin leivonnaisissani ja muissakin tekeleissäni ehdottomasti kotimaista marjaa. Joko lähituottajilta, tutuilta taikka ihan itse poimien. Suomen luonto tarjoaa mahtavat marja-apajat, ei nyt tietenkään joka vuosi, joten ne kannattaa hyödyntää. Etenkin kun miettii mitä litrahinta on sesonkiaikana.
Kakun koristeluun en kerinnyt panostamaan koska "tilaus" tuli viime tipassa. Kakku sai kuitenkin kinuskikiilteen päälle pienet "kermakasat" sokerihelmineen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti