Minulla on ollut jo tovin kaapissa kuvan mukaiset MeriMerin muffinivuoat ja odotin mielenkiinnolla että miten vuoat käyttäytyvät suklaataikinan kera. Nyt tuli hyvä hetki pieneen vuokatestiin. Useat muffinivuoat kun päästävät rasvan läpi, niin kuin nämäkin. Harmi sentään. Luotettavimmat muffinivuoat tuntuvat olevan paksumpaa pahvia taikka paperia. Nämä muffinivuoat ovat kuitenkin niin hurmaavan kauniita että en antanut sen haitata. Laitoin vain rasvan kyllästämään muffinipaperiin toisen paperin päälle. Näin muffini nätittäytyi hetkessä edustuskuntoon.
(n. 18 kpl)
ainesosat
ainesosat
85 g pehmeää voita tai margariinia
100 g sokeria
2 kananmunaa
225 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
55 g tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat sekaan pienissä erissä. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja kääntele ne varovasti taikanaan, samoin maito ja suklaarouhe.
Aseta muffinipellille n. 18 paperivuokaa ja lusikoi taikina paperivuokiin.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti