torstai 6. lokakuuta 2016

Appelsiinimuffinit

piti saada jotain herkullista nopeasti kahvipöytään ja ratkaisu siihen on useasti MUFFINI!




Appelsiinimuffinien leivontaan vaikutti suuresti myös ostamani erikoistylla, Russian Bulbous NO105. Tällä tyllalla taiot mitä upeimpia pursotuksia muffineihin, kääretorttuihin, kakkuihin ja vaikka mihin.

Parasta tässä on se että pursotukset onnistuvat kermalla! Kolminkertainen eläköön huuto tämän keksijälle sillä kreemi ei oikein uppoa minuun, -millään tavalla. Kreemi tosin mahdollistaa usein, erityisesti erikoistyllia apuna käyttäen, kauniin pursotusjäljen. Onneksi poikkeus vahvistaa säännön ja nyt on olemassa erikoistylla jolla saa kermastakin huikean kauniin pursotusjäljen!




 Appelsiinimuffinit
(n. 12 kpl)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl appelsiinimehua
1 appelsiinin kuoriraaste

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi. Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin kuori raasteeksi. Purista appelsiininmehua 1 dl verran. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinimehua sekä appelsiinin kuoriraastetta. Lisää lopuksi joukkoon voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 175 asteessa, n. 15 minuutin ajan. Tarkista kypsyys hammas- tai cocktailtikulla. Anna muffinien jäähtyä paiston jälkeen.


Kuorrute;
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma ja vaniljakreemijauhe keskenään. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle.





Russian Bulbous erikoistyllat ovat saapuneet Confettiin! Omani ostin Raision myymälästä. Tällä tyllalla saat röyhelömäisen, tiiviin tai vastaavasti vähemmän tiiviin, hunnun leivonnaiseen. Pursotusjälkeen vaikuttaa kädenliike sekä se kuinka "voimakkaasti" pursotat kermaa leivonnaiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti