Netistä, ja alan kirjallisuudesta, löytyy useita variaatioita piimäkakun koostumuksesta ja tämä on yksi niistä eli ei se perinteinen. Sanottakoon tässä vaiheessa että en ole oppinut koskaan syömään mausteista ruokaa, en missään muodossa. En leivonnaisessa, en kertakaikkiaan missään. Tästä lähtökohdasta lähdin etsimään netin ihmeellisestä maailmasta omannäköistä piimäkakkua, ilman sen enempiä mauste-elämyksiä ja tässä se nyt on. Ihana ja niin maukas kardemummainen piimäkakku (kardemumma kuuluu edelleen ei suosikkeihini mutta tähän koostumukseen se sopii kuin nenä päähän ja maistuu minullekin)!
Piimäkakku
(vuoka 2,4 dl)
4 dl piimää
4 dl sokeria
1 dl ruokosokerisiirappia
250 g sulaa voita
2 kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
2 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään puulastalla, tai nuolijalla sekoittaen, ja kaada taikina hyvin voideltuun kahvikakkuvuokaan.
Paista
uunissa 175 asteessa, n. 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammas- tai
cocktailtikulla. Kakku on kypsä kun se alkaa kevyesti irtoamaan vuoan
reunoilta.
Jäähdytä hetki.
VINKKINÄ vielä että piimäkakku paranee vanhetessaan joten voit hyvin tehdä kakun päivä, tai pari, ennen kuin tarjoilet kakun. Jos siitä on sitten enää mitään jäljellä....
Jäähdytä hetki.
VINKKINÄ vielä että piimäkakku paranee vanhetessaan joten voit hyvin tehdä kakun päivä, tai pari, ennen kuin tarjoilet kakun. Jos siitä on sitten enää mitään jäljellä....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti