tiistai 22. toukokuuta 2018

Marengit

kokivat muutamia vuosia sitten täydellisen kasvojen kohotuksen makutomusokereiden myötä, eikä niiden voittokulkua pysäytä enää mikään!




Näin juhlakauden alkumetreillä on hyvä muistaa että marengit eivät ole makunsa puolesta vain niitä "kaupan marenkeja" vaan ne voivat parhaimmillaan olla suorastaan järkyttävän hyviä.

Makutomusokerit ovat näin avanneet uuden maailman marengeille ja nyt näitä "maustettuja" marenkeja saa vaikka ja missä maussa. Omat suosikkini ovat järjestyksessä rasberry ripple, banana split ja salted caramel. Nimi jo kertoo mitä ne sisältää, eikö vain :) Vadelmaa, banaania että suolattua kinuskia! Mutta ei pidä unohtaa lakumarenkeja joka syntyy täydellisen lakujauheen säväyttämänä. Käytän lakujauheena Habanerosoundin valmistamaa lakritsijauhetta, jossa on vahva ja aromipitoinen maku. Kuin pisteenä iin päälle lakumarenkeihin ripotellaan hitusen Haganolin hienoa salmiakkirouhetta... ja ei voi kun sanoa että järjettömän hyvää! Ehkä paras pikku naposteleva ikinä, oikea laku- ja salmiakkifanin taivas ♥




Marenkien onnistumiseen ei oikeasti tarvita tiettyä kuun asentoa tms sillä kun perusasiat ovat hallussa, ja raaka-aineet oikeat, niin mikään ei käytännössä katsoen voi mennä pieleen.


käytännön vinkkejä

* välineet pitää olla täysin puhtaat ja rasvattomat sillä pienikin määrä rasvaa kulhossa tai vispilöissä voi heikentää marengit rakennetta *
* kananmunat on helpointa erotella jääkaappikylmänä, mutta vaahdottamista varten valkuaisten tulee olla huoneenlämpöisiä *
* sokeri lisätään marenkivaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten *
* valmis marenki on paksua ja kiiltävää, eikä valu ulos kulhostaan vaikka käännät sen nurinperin *





Jotta marengeista saa yksilöllisiä niin voit käyttää erilaisia pursotinteriä. Pursotinteriä löydät vaikka minkälaisia, niin isompana kuin pienempänä. Teriä myy hyvin varustetut päivittäistavarakaupat, sekä tietenkin leivonta-alan erikoisliikkeet, joissa valikoima on laajempi ja samalla saat käytännön vinkkejä onnistumiseen että oikean tyllan valintaan. Omat suosikkini teristä, eli tyllista, ovat ehdottomasti Wiltonin 6B, 1A ja 1M.  Mikäli haluat viedä marenkisi vielä korkeammalle tasolle niin marenkivaahtoa voi tietenkin värjätä mutta käytä värjäämiseen pastavärejä jotta marengin koostumus säilyy hyvänä.


Värjäämisestä

* Marenkeja voi värjätä mm. Rainbow Dust ProGelin pastaväreillä joissa on todella kaunis ja puhtaan vahva pigmentti *
* Pastaväreillä voit värjätä joko koko marenkimassan, tai vaihtoehtoisesti lisäämällä marenkeihin ainoastaan raitoja. Raidat syntyvät siveltämällä siveltimellä pursotinpussin sisäpintaan ohuita raitoja haluamallasi pastavärillä. Tämän jälkeen lusikoidaan marenkimassa pursotinpussiin ja pursotetaan marengit leivinpaperin päälle. Näin syntyvät kauniit, raidalliset marengit. Mikäli haluat värjätä koko marenkimassan niin värjää massa vasta viimeisenä työvaiheena varovaisesti sekoittaen massa sekaisin *





Ja mistä näitä makutomusokereita sitten saa?! Makutomusokereita myyvät leivonta-alan erikoistarvikemyymälät kuten Confetti. Makutomusokerivalikoimaa voit kurkata tästä linkistä tai käydä tutustamassa makutomusokerihin esim Confetin kivijalkamyymälässä joita löydät seuraavilta paikkakunnilta.

Espoo
Jyväskylä
Pirkkala
Raisio
Rovaniemi
Tuusula
Vantaa


Psst.... blogistani löydät useita marenkiohjeita (Pikku Makeaa osio) ja tässä herkkuvinkkinä linkki ihaniin, suussa sulaviin Banana Split marenkeihin

Ja nyt, ihanaa marengintäytteistä tiistaita kaikille ♥





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti