perjantai 24. kesäkuuta 2016

VANILJA-MANSIKKAMUFFINIT

olivat helppo valinta keskikesän juhlaan ja kiitos siitä kuuluu salaiselle leivontaystävälleni. Ystäväni on selkeästi tutustunut blogiini sillä kesäkuun pakettiin oli livahtanut mukaan myös muita, toinen toistaan, herkullisempia muffinireseptejä. Resepteistä ensimmäisenä kokeiluun menivät siis nämä.

Muffinien kuorrutteena toimi tällä kertaa perinteinen kerma johon lisäsin "mausteeksi" tomusokeria. Lapset eivät juurikaan välitä maustamattoman tuorejuuston mausta joten oli reilua kuorruttaa muffinit siten että muffini kaikkine lisukkeineen maistui jokaiselle perheenjäsenelle. Hyvää näinkin. Päälle ripottelin tummaa suklaata sekä tietenkin mansikoita, nam. Reseptissä neuvotaan myös leikkaamaan muffinin kansiosa pois mutta jätin sen vaiheen väliin koska halusin saada muffinin päälle runsaan kermakierteen ja siihen jotain pientä sekä kaunista yksityiskohtaa. Tumma suklaa ja mansikat. Vastustamattoman hyvää. Kesää kaikilla mausteilla.




Vanilja-mansikkamuffinit
(12 kpl)

Taikina
150 margariinia
1,5 dl sokeria
1vaniljatanko
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200g) kermaviiliä

Voiteluun
margariinia ja korppujauhoja

Väliin
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl mansikanmakuista tomusokeria
muutamia tuoreita mansikoita

Koristeeksi
tomusokeria ja tuoreita mansikoita



Ohje

Vaahdota margariini ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja vedä veitsellä siemenet vaahtoon. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää kermaviilin kanssa vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Voitele ja korppujauhota muffinipelti ja lusikoi taikina koloihin.

Paista 200 asteessa, n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte; Notkista täytteen tuorejuusto ja mausta tomusokerilla. Perkaa ja pilko mansikat ja sekoita ne tuorejuustoseokseen. Leikkaa muffineista kansiosa pois. Jaa täyte muffineille. Nosta kansiosa päälle. Koristele tomusokerilla ja mansikoilla.







Juhannusiltana puna-apilat loistivat näin kauniina kotimme lähettyvillä



6 kommenttia:

  1. Ihastuttavia kesäisiä houkutuksia !
    Terkuin n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Mansikat, suklaa ja kermavaahto kuuluvat kesään. Etenkin mansikat, nam!

      Poista
  3. Näitä voisi kokeilla itsekin leipoa, kuulostavat niin herkullisilta. Ja minä tykkäisin myös tuosta kermakuorrutteesta :) t. SLYsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti kokeilemaan. Suosittelen :) ja kiitos vielä ihanasta reseptistä!

      Poista