Fazer lähetti minulle viimeviikolla superihanan palkintokassin jonka sisältö oli selkeästi painottunut suklaaseen.
Tässä muutamia linkkejä resepteineen vehnäpohjaisiin mokkapaloihin sekä sen "sukulaisiin"
Mokkapalat
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua margariinia tai voita (laktoositon)
1 1/2 dl maitoa (laktoositon)
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Paista 225 asteessa, noin 15 minuuttia.
Kuorrutus;
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvijuomaa
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita (laktoositon)
nonparelleja/koristerakeita
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, koristerakeita lukuun ottamatta, ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.
HUOM! Muistathan tarkistaa nonparellien ainesosaluettelon!!
Useat nonparellit pitävät sisällään vehnää!! Tällöin tuote EI luonnollisestikaan ole gluteeniton, eikä näin ollen sovellu henkilölle jolla on keliakia. Mikäli nonparellit sisältävät vehnätärkkelystä niin tällöinkin tulee noudattaa varovaisuutta sillä herkimmät keliaakikot reagoivat vehnäpitoiseen tärkkelykseen.
Myös pähkinäallergikkojen on syytä noudattaa varovaisuutta nonparellien/koristerakeiden suhteen sillä osa niistä sisältää esim. maapähkinää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti