perjantai 15. heinäkuuta 2016

UNELMATORTTU


on yksi rakastetuimmista kääretortuista. Eikä ihme, sen maku viettelee vuodesta toiseen.




Kääretorttujen eduksi lasken sen että perus kääretortut ovat äärimmäisen helppoja sekä nopeita toteuttaa. Kääretorttu sopii loistavasti myös vierasvaraksi pakkaseen. Meidän pakkasessa kääretorttu ei kauan viihdy joten en viitsi kovinkaan usein yrittää täyttää pakkasta kyseisellä herkulla. Mikä onkaan taivaallisempaa kuin aamukahvi ja sen kaverina pakkasesta otettu, hieman vielä kohmeessa oleva, unelmatortun palanen.

Tortun voi halutessaan myös kuorruttaa (kermavaahto, sokerimassa, vaahtokarkkimassa, marsipaani jne.) mutta itse nautin tortun ihan näin.


Unelmatorttu
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista 225 asteessa, n. 8 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

täyte;
150 g voita
2 dl tomusokeria
2 kananmunan keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rulla leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi, nosta jääkaappiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti